2020 – besloten om de opleiding tot ademcoach bij Fenneke en Freek in Twello onwijs boeiende, groeiende, verruimende en bevrijdende tijd. Zoals bij alle opleidingen, ruim en werk je eerst grondig aan/bij jezelf, om dan anderen mensen hetzelfde te gunnen.

Wat een verademing. Na deze opleiding voelde ik me herboren, een

Maar eerst: – wat is ademwerk – hoe werkt het – en waarom zou je het willen doen?

Het is een bewust verbonden ademtechniek om je adem zo ruim en volledig te vergroten. Wij leren van klein aan dat wij ons adem inhouden als het spannend is. Heel natuurlijk. Maar door onze leefwijze hebben wij ondertussen ontzettend veel momenten in het leven wanneer het spannend is / wij stress ervaren. Hierdoor wordt ons ademvolumen steeds kleiner en gebruiken wij maar liefst 30%.

Om je weer volledig open, ruim en vrij te voelen, verdiepen we je adempatroon en komt zo meer zuurstof in je lichaam en veranderd je energieniveau in je lichaam, je cellen. Wat vast zit komt in beweging, vloeiend, vanzelf, jij hoeft alleen te ademen. We noemen het vaak blokkades, meestal is er een gevoel, dat er iets vastzit, of je beperkt, aangeleerde negatieve gedachtes / gewoontes, verdriet, angst. Door de bewuste ademhaling kan je dit erkennen / doorheen ademen en loslaten. Een gevoel van vrijheid ervaren.